En kopp kaffe…

Tänk er en dag i januari, det är tidig morgon. Ni vaknar upp och är lite tröttare än vanligt eller rättare sagt mycket tröttare än vanligt. Det är en sådan morgon som när man gör allt på rutin helt utan missar, eller…

Ni inleder med att ordna frukost i detta fall en tallrik med yoghurt och havre fras. Ni ställer ut tallriken på tvbordet och därefter sätter ni på er TV, där kanalernas morgonprogram snart ska börja. Därefter går ni tillbaka till köket för att ordna med en kopp kaffe. Ni har de senaste dagarna använt er vattenkokare istället för er kaffebryggare då ni har varit för trötta för att genomföra dessa enkla steg i att brygga kaffe.

Efter denna uppgift att ordna med vatten till kaffet sätter ni er i fåtöljen framför er TV och börjar äta er frukost. Några minuter senare känner ni att suget efter den ädla drycken börjar tillta mer och mer. Ni tar fram en kopp och häller i en lagom mängd kaffepulver, därefter tar ni vattenkokaren och häller i vatten i koppen. När ni har satt er i fåtöljen igen och ställt koppen med kaffe på bordet för att låta denna svalna ett tag tar ni fram tidningen. Ni läser några sidor, men suget efter dagens första kopp kaffe har blivit så stort att ni inte kan motstå koppen som står framför er på bordet. Ni reagerar på att kaffet inte ser ut som vanligt men dricker ändå. När ni känner kaffet i munnen inser ni att kaffet är kallt och smakar inte så gott som det brukar göra. Det är då tanken slår er att ni måste ha glömt sätta på vattenkokaren. Ni suckar tungt, reser er upp från fåtöljen, går ut i köket och kokar upp nytt vatten i vattenkokaren. Denna gång var ni väldigt noga med att sätta på den.
Denna trötta januari morgon fick ni vänta mycket länge efter er första kopp kaffe…

Reflektion
För mig är en kopp kaffe på morgonen väldigt viktig, vilken kopp under dagen väljer du som din favorit?
Oavsett vilken man har som sin favorit så kan man konstatera att kaffe har en betydande roll i många människors liv.

Vad betyder en kopp kaffe för er?
Har ni varit med om liknande händelser med den ädla drycken kaffe?

/Anders Sigvald

One Response to En kopp kaffe…

  1. Andreas Zedig

    Anders!

    Vilket berättande du bjuder på, jag blev verkligt imponerad av hur du b(r)yggde upp berättelsen. En mycket underhållande betraktelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *