Glädje

Det är fredag och många har en ledig helg att se fram emot. Vetskapen om detta kan göra att människor känner glädje. På ett ställe där glädje upplevdes denna kväll var i Kalmar sporthall, där ett innebandyderby mellan FBC Kalmarsund och Slätafly/SK IBK ägde rum. Det lag som fick uppleva denna glädje efter matchen var FBC Kalmarsund som vann med 9-1.

När och hur vi människor upplever glädje varierar, men det är viktigt att få denna känsla för att må bra. En del upplever kanske glädje när de hinner sätta sig ner och ta en kopp kaffe, andra upplever kanske glädje när de får ett uppmuntrande ord hemma likväl som på arbetet. Livet är fyllt av glädjeämnen stora som små och ges i uttryck i olika former. Ett exempel kan vara genom musiken, att lyssna på sin favoritartist eller favoritgrupp. I mitt fall är det U2 och exempel på låtar där jag upplever glädje är, With or without you och I Still Haven’t Found What Im Looking For.
En som sjöng om glädje i en av hennes låtar var Whitney Houston som nyligen avled endast 48 år gammal.

Reflektion:
När upplever du glädje i vardagen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *