Se en stjärna på vandring

Vecka 8 är snart till ända och för ett antal län i landet är även sportlovet snart slut. Några län som har haft sportlov denna vecka är Kalmar, Skåne, Uppsala och Östergötland (förutom Ydre kommun). Nästa vecka är även den en sportlovsvecka och då har bland annat Dalarna, Stockholm, Västmanland och Värmland sportlov. Under veckan har vi kunnat läsa nyheter om att Grekland fått nytt lån godkänt, att det skett en tågkrasch i Buenos Aires i Argentina med 50 personer dödade och över 700 skadade och att Stefan Löfven partiledare för socialdemokraterna, presenterade sitt lag. Dessutom möttes vi den 23 februari av nyheten att en prinsessa fötts i Sverige. Prinsessan kommer heta Estelle Silvia Ewa Mary och bli hertiginna av Östergötland. Estelle är ett franskt namn och kommer från det latinska namnet Stella och betyder stjärna. Den 21 februari kunde vi läsa ett inlägg om en ”gudinna från norr” om bland annat norrsken, men även stjärnor och planeter.

I slutet av februari till mitten av mars har vi möjligheten att se planeterna Merkurius, Venus och Jupiter.

Enligt Nationalencyklopedin är en planet en ”typ av kropp i bana kring en stjärna” och ett annat namn för planeter är ”vandringsstjärnor”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *