CeBIT 2012

När klockan slog över till att bli den 10 mars satt jag på en buss någonstans i Danmark och troligtvis sov jag vid denna tidpunkt. Jag hade tillsammans med tre lärare och tjugo elever från John Bauergymnasiet i Kalmar besökt CeBIT-mässan i Hannover, Tyskland.

Denna resa påbörjades den 8 mars då vi gick på bussen som skulle ta oss ner till Bispingen där vi skulle bo en natt. Typiskt nog började det att snöa strax efter att vi passerat Karlskrona, men detta övergick senare till snöblandat regn desto längre söderut vi kom. I Malmö gjorde vi det första stoppet på vägen och då för att äta lunch på en känd hamburgerkedja. En halvtimme senare fortsatte vi vår resa och inte långt efter att vi åkt in i Danmark visade sig solen och det blev vackert väder. Detta väder höll i sig hela vägen ner till Bispingen. Under resan ner till Rödby för att köra ombord på färjan mot Puttgarden såg vi resans första film, Smala Sussie. Väl ombord på färjan fick vi en välförtjänt bensträckare. Den varade i ca 45 minuter innan vi var framme i Puttgarden. Från Puttgarden ner till Bispingen tog det mellan två och tre timmar och vi passerade bland annat Hamburg.

Väl framme i Bispingen och boendet åt vi middag, inhandlade mat och dryck anpassad att ta med under mässbesöket. Några av oss gick även en kortare promenad i samhället för att se oss omkring. När vi kom tillbaka inleddes spelkvällen, där ett lärarlag mötte tre elevlag i frågesport. Segrare i detta spel blev lärarlaget. Viktigt att tillägga är att spelet inte var riggat, men frågar ni eleverna skulle de säga att lärarna fick alldeles för lätta frågor. Detta motsäger vi oss bestämt.

Den nionde mars inleddes klockan 07.00 på morgon med gemensam frukost i matsalen följt av 1,5 timmes bussfärd mot Hannover och CeBIT-mässan. Eleverna hade fram till klockan 18:00 på sig att uppleva mässan och allt som den bjöd på. Däribland kan nämnas olika robotar, snabba bilar, hårdvara, mjukvara, spel, kostymklädda människor och häftiga montrar.

Fler bilder från CeBIT-mässan kommer att läggas upp vid ett senare tillfälle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *